ewaeu

ewaeu

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 293]

Zapiekanka z jajek i szpinaku

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 2
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Proponuję na śniadanie smaczną i pożywną zapiekankę zamiast tradycyjnej jajecznicy. Jest łatwa w wykonaniu.

Zapiekanka z jajek i szpinaku Więcej zdjęć (2)

Składniki:

Zapiekanka z jajek i szpinaku

 

 

  • masło do wysmarowania naczynia

Sposób przygotowania:

Zapiekanka z jajek i szpinaku

ETAP 1:

Szpinak oczyścić ( przygotować same blaszki ), umyć i osuszyć. Umytą i osuszoną cukinię pokroić w drobną kostkę.

Boczek pokroić na małe kawałki. W miseczce roztrzepać jajka. Dodać szpinak, cukinię, boczek, zioła prowansalskie, pieprz i sól do smaku. Dokładnie pomieszać.

Całość wyłożyć do naczynia żaroodpornego, wcześniej wysmarowanego masłem.

Wstawić do nagrzanego do 180 stopni piekarnika na ok 20 min.

Podawać z pokrojonymi na części pomidorkami.
Smacznego.

Zapiekanka z jajek i szpinaku
Zapiekanka z jajek i szpinaku zamiast tradycyjnej jajecznicy