Sposób przygotowania:
Muffinki z wiśniami
W jednej misce umieścić składniki suche czyli cukier, mąkę z proszkiem do pieczenia, cukier waniliowy i sodę. Wymieszać.
W drugiej misce umieścić składniki mokre czyli jajka, mleko i olej. Dokładnie wymieszać. Składniki suche wymieszać ze składnikami mokrymi. Wiśnie umyć i usunąć z nich pestki. Ciasto wylać do papierowych papilotek na muffinki.
Na wierzch wyłożyć po kilka wiśni. Piec 25 minut w temperaturze 180 stopni. Po upieczeniu posypać cukrem pudrem.
W drugiej misce umieścić składniki mokre czyli jajka, mleko i olej. Dokładnie wymieszać. Składniki suche wymieszać ze składnikami mokrymi. Wiśnie umyć i usunąć z nich pestki. Ciasto wylać do papierowych papilotek na muffinki.
Na wierzch wyłożyć po kilka wiśni. Piec 25 minut w temperaturze 180 stopni. Po upieczeniu posypać cukrem pudrem.