Sposób przygotowania:
Orkiszowe babeczki z owocami na cukrze muscovado1.

Przygotowałam jajka wiejskie, które wbiłam całe do naczynia, a potem je zmiksowałam na jednolitą masę.
2.

Następnie do zmiksowanej masy dosypałam cukier muscovado i ponownie dobrze zmiksowałam całą masę.
3.

Przygotowałam oba rodzaje mąki oraz proszek do pieczenia i wsypałam do naczynia, znowu zmiksowałam.
4.

Do dobrze zmiksowanej masy wlałam olej z pestek winogron. Po każdym dodaniu składnika cały czas miksowałam.
5.

Przygotowałam małe silikonowe foremki, do których włożyłam papilotki. Następnie każdą papilotkę napełniłam ciastem do 1/2 wysokości.
6.

Umyłam owoce, wypestkowałam je, podzieliłam na połówki. Do każdej foremki włożyłam połówkę śliwki i moreli.
7.

Przygotowałam borówki amerykańskie i do każdej foremki wsypałam po kilka sztuk.
8.

Wcześniej nagrzałam piekarnik do 180 stopni C, a następnie wstawiłam foremki z ciastem na około 20 minut.
9.

Wystudziłam babeczki, a później posypałam je cukrem pudrem. Smacznego !