Sposób przygotowania:
Cynamonowo - czekoladowe babeczki ze świeżą morelą1.
Przygotowałam jajka wiejskie, które wbiłam do naczynia. Potem dosypałam do nich cukier trzcinowy.
2.
Mikserem zmiksowałam jajka z cukrem na jednolita masę.
3.
Przygotowałam mąkę pszenną oraz proszek do pieczenia i wsypałam do zmiksowanej masy. Znowu wszystko zmiksowałam.
4.
Następnie do zmiksowanej masy wlałam olej z pestek winogron i ponownie zmiksowałam.
5.
Do zmiksowanej masy dosypałam cynamon mielony, ponownie miksując całą masę.
6.
Tabliczkę mlecznej czekolady pokroiłam na mniejsze części, wsypałam do naczynia z ciastem i wymieszałam łyżką.
7.
Przygotowałam foremki silikonowe, do których włożyłam papilotki, a następnie napełniłam je ciastem do 2/3 wysokości.
8.
Umyłam świeże morele, wypestkowałam je. Po jednej moreli położyłam na cieście w każdej foremce skórką do dołu.
9.
Wcześniej nagrzałam piekarnik do 180 stopni i wstawiłam foremki z ciastem na około 20 - 25 minut.
10.
Upieczone babeczki wystudziłam.
11.
Chłodne babeczki posypałam cukrem pudrem. Smacznego !