Sposób przygotowania:
Czekoladowe muffinki z wiśniami
Wiśnie umyć i usunąć z nich pestki.
Składniki mokre czyli mleko, olej, jajka i kilka kropelek olejku śmietankowego wymieszać dokładnie w jednej misce.
Składniki suche czyli cukier, mąkę, proszek do pieczenia, sodę i kakao wymieszać w drugiej misce. Składniki suche połączyć ze składnikami mokrymi .
Ciasto wlać do silikonowych foremek . Na wierzch wyłożyć po kilka wiśni.
Piec 25 minut w temperaturze 180 stopni.
Składniki mokre czyli mleko, olej, jajka i kilka kropelek olejku śmietankowego wymieszać dokładnie w jednej misce.
Składniki suche czyli cukier, mąkę, proszek do pieczenia, sodę i kakao wymieszać w drugiej misce. Składniki suche połączyć ze składnikami mokrymi .
Ciasto wlać do silikonowych foremek . Na wierzch wyłożyć po kilka wiśni.
Piec 25 minut w temperaturze 180 stopni.