Sposób przygotowania:
muffinki z zielonymi warzywami
Szczypiorek oraz koperek siekamy drobno. Ogórek obieramy ze skóry i kroimy w kostkę. Paprykę oczyszczamy z pestek i kroimy w kostkę. Wszystkie składniki łączymy ze sobą. Do oddzielnej miski wsypujemy dwie szklanki mąki, sól, pieprz, proszek do pieczenia i mieszamy ze sobą suche składniki. W oddzielnej misce łączymy ze sobą jogurt grecki wraz z połową szklanki oleju oraz z jajem. Mieszamy dokładnie. Do miski z suchymi składnikami przelewamy nasze mokre i mieszamy - niestarannie. Na koniec dołączamy do ciasta muffinowego warzywa pokrojonego i mieszamy. Piekarnik nagrzewamy do 180 stopni. Formy na muffiny natłuszczamy. Wypełniamy je do 3/4 wysokości i pieczemy ok 35 minut. Najlepiej sprawdzić suchym patyczkiem- jezeli patyczek wo wbiciu i wyciągnięciu będzie nadal suchy tzn, nie będzie na nim ciasta - oznacza że muffiny upieczone