Sposób przygotowania:
Babeczki z ciasta francuskiego na słonoETAP 1:
Umyte i oczyszczone pieczarki kroimy w kostkę. Umytą paprykę kroimy w kostkę. Cebulę kroimy w kostkę i szklimy na maśle. Dodajemy pieczarki i smażymy do odparowania płynu. Dodajemy paprykę i smażymy do miękkości. Doprawiamy solą i pieprzem.
Ciasto rozwijamy. Za pomocą szklanki wycinamy z niego 9 kółek. Kawałki ciasta przekładamy do formy na muffiny wypełnionej papilotkami. Formujemy miseczki. Każdą miseczkę smarujemy passatą pomidorową, oprószamy oregano i wypełniamy porcją farszu warzywno - pieczarkowego.
ETAP 2:
Na każdej babeczce układamy po 1/3 plastra sera żółtego.
ETAP 3:
Na babeczkach układamy plasterki salami.
ETAP 4:
oraz oliwki pokrojone na plasterki lub połówki.
Babeczki wstawiamy do piekarnika rozgrzanego do 200 st. C na 20 min.