Sposób przygotowania:
Muffiny kawowe z herbatnikamiHerbatniki:
Ciastka należy połamać na mniejsze kawałki.
Masa:
W jednej misce wymieszać składniki suche, czyli mąkę, cukry, kawę oraz proszek do pieczenia, w drugiej - jajko, mleko i olej.
Następnie należy wszystko razem połączyć - najlepiej za pomocą łyżki lub widelca.
Na samym końcu do masy wmieszać kawałki pięciu herbatników
Przed pieczeniem:
Specjalną formę do pieczenia muffinek wyłożyć papilotkami, a papilotki wypełnić ciastem (do 3/4 ich papilotek).
Muffiny posypać pozostałymi dwoma ciastkami.
Pieczenie:
Babeczki wstawić do rozgrzanego piekarnika i piec 16-18 minut (do tzw. "suchego patyczka") w 180 stopniach.
Gotowe wyjąć z metalowej blachy i pozostawić do ostudzenia na kratce.
gusia1000