Sposób przygotowania:
Pasta jajeczna z rzeżuchą i koperkiem
Jajka ugotować na twardo pilnując czasu, aby ich nie przegotować - powstaje wówczas ciemna obwódka, jajko nabiera ostrego smaku i zapachu i staje się ciężkostrawne.
Ugotowane jajka ostudzić w zimnej wodzie, osuszyć obrać ze skorupek i utrzeć na tarce warzywnej z dużymi oczkami.
Koperek i rzeżuchę drobniutko posiekać i dodać do jajek. Doprawić solą i sporą ilością pieprzu.
Połączyć z majonezem i dokładnie wymieszać.
Ugotowane jajka ostudzić w zimnej wodzie, osuszyć obrać ze skorupek i utrzeć na tarce warzywnej z dużymi oczkami.
Koperek i rzeżuchę drobniutko posiekać i dodać do jajek. Doprawić solą i sporą ilością pieprzu.
Połączyć z majonezem i dokładnie wymieszać.