Sposób przygotowania:
Muffinki serowe latte machiato
Wykonanie: Ciastka skruszyć na proszek. Formę do muffinków na 12 sztuk wyłożyć papilotkami. Na dno wsypać pokruszone ciastka. Śmietanę kremówkę podgrzać, dodać kawę i cappucino i gotować, mieszając do rozpuszczenia. Lekko przestudzić.
W misie miksera umieścić zmielony twaróg, jaja, kremówkę z rozpuszczoną kawą, cukry, mąkę pszenną i likier kawowy.
Miksować do momentu połączenia się składników. Nie napowietrzać zbyt długo.
Masę serową przelać do papilotek na pokruszone ciasteczka. Piec w temperaturze 175 stopni przez około 35-40 minut bez termoobiegu. Wystudzić w piekarniku. Schłodzić najlepiej całą noc.
Kolejnego dnia ubić śmietankę, pod koniec dodając cukier puder. Wyłożyć na serniczki. Posypać czekoladą lub kakao.
W misie miksera umieścić zmielony twaróg, jaja, kremówkę z rozpuszczoną kawą, cukry, mąkę pszenną i likier kawowy.
Miksować do momentu połączenia się składników. Nie napowietrzać zbyt długo.
Masę serową przelać do papilotek na pokruszone ciasteczka. Piec w temperaturze 175 stopni przez około 35-40 minut bez termoobiegu. Wystudzić w piekarniku. Schłodzić najlepiej całą noc.
Kolejnego dnia ubić śmietankę, pod koniec dodając cukier puder. Wyłożyć na serniczki. Posypać czekoladą lub kakao.
zbysiowa