Sposób przygotowania:
muffiny z cebulą
Cebulę obieramy. Kroimy ją w grubszą kosteczkę. Na łyżce masła podsmażamy ją- lecz nie za mocno. Do miski wsypujemy trzy szklanki mąki. Dodajemy do niej dwie łyżeczki proszku do pieczenia. Wsypujemy po pół łyżeczki soli oraz pieprzu. Do oddzielnej miski wlewamy szklankę jogurtu naturalnego, pół szklanki oleju, wbijamy jedno jajo. Mieszamy dokładnie trzepaczką. Dodajemy do tego podsmażoną cebulkę i ponownie mieszamy. Do suchych składników przelewamy mokre. Mieszamy je ze sobą dosyć "niestarannie" - mogą być grudki. Piekarnik nagrzewamy do 180 stopni. Foremki na muffiny natłuszczamy, napełniamy do 3/4 wysokości i pieczemy ok 30 minut. Najlepsze są zaraz po wyjęciu z piekarnika.