Sposób przygotowania:
Muffiny z ciemnego lasu
Zacznij od wyłożenia papilotkami foremki do muffinek. Z podanych składników otrzymasz 12 babeczek. Masło roztop, lekko przestudź. Do dużej miski włóż składniki suche oraz mokre i utrzyj za pomocą trzepaczki. Gdy składniki się połączą gotowym ciastem napełnij papilotki do 1/3 wysokości. Na każdej babeczce ułóż łyżeczkę dżemu jeżynowego. Przykryj ciastem tak aby sięgało 3/4 wysokości papilotki (pamiętaj, że muffinki urosną :) ).Piecz w nagrzanym do 160 stopni piekarniku przez 25 minut.Gotowe babeczki przestudź. Schłodzoną śmietankę ubij na sztywno z cukrem pudrem.Pod koniec ubijania dodaj odrobinę różowego barwnika. Każdą babeczkę udekoruj hojnie chmurką śmietanki i obsyp borówkami. Muffinki rozpływają się w ustach,smakują wyśmienicie. Zapraszam :)