Sposób przygotowania:
Muffiny z parówkami
Najpierw wymieszać w misce składniki suche, czyli mąkę, proszek do pieczenia oraz przyprawy. Następnie dodać do misy składniki mokre jak olej, jajka, śmietanę oraz pozbawione osłonek i pokrojone na plasterki parówki.
Masę z dodatkiem wędliny przełożyć łyżką do foremek silikonowych i lekko wygładzić powierzchnię tyłem łyżki. Piekarnik nagrzać do 175-180 st. C i na blachę ułożyć osobne foremki z ciastem. Ja posiadam silikonową formę z wgłębieniami na babeczki i po napełnieniu ich wkładam ją do nagrzanego piekarnika. Piekę przez 20-25 min. Po upieczeniu wyjmuję blachę i po ostudzeniu podważam czubkiem łyżki babeczki z foremek i wyskakują.
Masę z dodatkiem wędliny przełożyć łyżką do foremek silikonowych i lekko wygładzić powierzchnię tyłem łyżki. Piekarnik nagrzać do 175-180 st. C i na blachę ułożyć osobne foremki z ciastem. Ja posiadam silikonową formę z wgłębieniami na babeczki i po napełnieniu ich wkładam ją do nagrzanego piekarnika. Piekę przez 20-25 min. Po upieczeniu wyjmuję blachę i po ostudzeniu podważam czubkiem łyżki babeczki z foremek i wyskakują.
Odmierzanie, mieszanie i pieczenie
1. Najpierw przygotować i odmierzyć składniki.
2. Podzielić je na suche i mokre, a potem wymieszać w misie.
3. Przełożyć do foremek silikonowych i nagrzać piekarnik.
4. Upiec.