Sposób przygotowania:
Muffiny z rabarbarem.
Piekarnik nagrzać do 180 stopni. Formę na muffiny wyłożyć papierowymi papilotkami-ja użyłam formy na 12 muffinek. Margarynę zmiksować z cukrem , następnie dodać jajka i przesianą mąkę z proszkiem do pieczenia.Włożyć mus rabarbarowy i razem wymieszać. Nałożyć ciasto do papilotek do 2\3 wysokości i wstawić do nagrzanego piekarnika .Ustawić termoobieg i piec 20 minut. Sprawdzić patyczkiem, czy muffiny się upiekły-wbić w muffinkę i jeśli patyczek jest suchy to znak,że możemy wyjmować z piekarnika.Jeszcze ciepłe oprószyć cukrem pudrem lub polukrować. Z tej porcji wyszło 20 muffinek. Zanim goście upili troszkę kawy ciepłe muffiny stały już na stole.
jaNina
Luśka