Sposób przygotowania:
Wytrawne muffinki z marchewką i papryką czerwoną
Mąkę wymieszaj z proszkiem do pieczenia cukrem oraz z solą dodając odrobinę pieprzu. W drugim naczyniu połącz jajko, mleko, roztopione i ostudzone masło dodaj startą marchewkę ( grube oczka) oraz pokrojoną w kostkę czerwoną paprykę. Połącz obydwie mieszanki, dokładnie wymieszaj.
Foremki na muffinki wyłóż papilotkami i napełnij ciastem do 2 /3 wysokości. Włóż do nagrzanego piekarnika 190 -200 stopni.
Piec około 20 minut.
Fajnie smakują i na ciepło i na zimno.
Foremki na muffinki wyłóż papilotkami i napełnij ciastem do 2 /3 wysokości. Włóż do nagrzanego piekarnika 190 -200 stopni.
Piec około 20 minut.
Fajnie smakują i na ciepło i na zimno.
gusia1000
BozenaMatuszczyk
Dziękuje za miły komentarz.