Sposób przygotowania:
Tarta z porem i łososiemETAP 1:
Masło posiekać z mąką. Dodać jajko , wodę i zagnieść ciasto. Wylepić ciastem foremkę do tarty. Wcześniej foremkę posmarować masłem. Wstawić do lodówki na ok 15 min.
Na oleju zeszklić pokrojoną w piórka cebulę. Dodać pokrojonego, umytego i osuszonego pora.
Dodać pieprz młotkowany z kolendrą, sól i dusić kilka minut na mały ogniu. Cebulę z porem zdjąć z patelni, a na patelni położyć oczyszczonego, osuszonego łososia.
Przykryć i usmażyć. Śmietanę wymieszać z jajkiem, pieprzem cytrynowym i koperkiem.
Pora z cebulą wyłożyć na ciasto. Na pora wyłożyć rozdrobnionego na mniejsze kawałki łososia.
Całość zalać śmietaną wymieszaną z jajkiem, pieprzem cytrynowym, koperkiem i solą.
Wstawić do nagrzanego do 180 stopni piekarnika i zapiekać 30 - 35 min.
Przed podaniem posypać koperkiem. Smacznego
CORAL
ewaeu
BozenaMatuszczyk
ewaeu
Dzięki Bożenko....:)
Sylvia90