marietta

marietta

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 2157]

Muffiny ze skwarkami i groszkiem

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
  • PORCJE: 22
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Muffiny zwykle są na słodko,ale tym razem postanowiłam dodać pikantne składniki jak mielone skwarki i groszek konserwowy.

Muffiny ze skwarkami i groszkiem

Składniki:

Muffiny ze skwarkami i groszkiem

 

  • 2 szklanki mąki,
  • 1/2 szklanki oleju,
  • 2 jajka,
  • łyżeczka płaska proszku do pieczenia,
  • pudełko kwaśnej śmietany,
  • 60 g.zmielonych skwarek wieprzowych,
  • puszka groszku konserwowego,
  • 1-2 łyżeczki soli morskiej,
  • silikonowe foremki.

Sposób przygotowania:

Muffiny ze skwarkami i groszkiem
Suche i mokre składniki mieszamy w osobnych naczyniach,czyli jajka, śmietana,groszek i olej w jednym, a mąkę, proszek do pieczenia, sól i wysuszone zmielone skwarki w drugim. Piekarnik nagrzać do 190 st. C,a foremki silikonowe napełnić połączonymi razem składnikami. Wstawić foremki do piekarnika na kratkę i piec 25 min. Po wyjęciu ostudzić i wybić delikatnie z foremek i podawać na tacy.