Noruas

Noruas

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 549]

Muffiny wytrawne

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 3

Bardzo pożywne wyraziste w smaku muffiny

Muffiny wytrawne Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Muffiny wytrawne

 

  • 2 szkl mąki,
  • 1 szkl mleka,
  • 1/4 szkl oleju,
  • 1/4 szkl oliwy,
  • 1 łyżeczka cukru,
  • 1 łyżka Soli,
  • 2 łyżeczki proszku do pieczenia,
  • 9 łyżek kukurydzy w puszce,
  • 5 szt pomidorów suszonych,
  • 9 szt cebuli marynowanej ,
  • 100 gram papryki marynowanej ,
  • 2 łyżeczki majeranku,
  • 1 łyżeczka czosnku granulowanego,
  • 1 szczypta pieprzu,
  • 1 jajko

Sposób przygotowania:

Muffiny wytrawne
Najpierw mieszamy składniki sypkie: mąkę, proszek do pieczenia, sól i cukier. W drugiej mokre: jajko, mleko, oliwkę oraz (najlepiej ta z suszonych pomidorów) olej. Łączymy zawartość obu misek. Dodajemy pieprz, majeranek, sól oraz czosnek. Mieszamy. Dodajemy odsączone z oliwy pomidory suszone oraz paprykę marynowaną. Foremki do połowy zalewamy ciastem, dodajemy kukurydzę, uzupełniamy ciastem resztę foremki. W środek muffiny wbijamy cebulę marynowaną. Pieczemy 20 minut w temp. 180 st. .
Muffiny wytrawne
Miska z suchymi składnikami zawiera mąkę proszek do pieczenia sól i cukier
Muffiny wytrawne
W misce mokrej jest jajko mleko oliwa i olej
Muffiny wytrawne
Po połączeniu obu misek dodajemy suszone pomidory
Muffiny wytrawne
Wypełniamy foremki w połowie dodając kukurydzę