Sposób przygotowania:
Muffinki z borówką malinami i siekanymi migdałami
Do miski wlewamy olej, wbijamy jajko i dodajemy jogurt. Mieszamy ręcznie np trzepaczką aby składniki się połączyły.
W drugiej misce mieszamy mąkę, proszek do pieczenia, sodę, cukier i borówki.
Wymieszane suche składniki wsypujemy do wymieszanych płynnych składników mieszamy ręcznie bardzo krótko.
Foremkę na mufinki wykładamy papierowymi papilotkami i nakładamy ciasto.
Na górę każdej mufinki wciskamy maliny i posypujemy migdałami siekanymi.
Piekarnik nagrzewamy 175 st wkładamy blachę i pieczemy mufinki 25-30 minut .
POLECAM!!!
W drugiej misce mieszamy mąkę, proszek do pieczenia, sodę, cukier i borówki.
Wymieszane suche składniki wsypujemy do wymieszanych płynnych składników mieszamy ręcznie bardzo krótko.
Foremkę na mufinki wykładamy papierowymi papilotkami i nakładamy ciasto.
Na górę każdej mufinki wciskamy maliny i posypujemy migdałami siekanymi.
Piekarnik nagrzewamy 175 st wkładamy blachę i pieczemy mufinki 25-30 minut .
POLECAM!!!
gusia1000