Sposób przygotowania:
Kakaowe muffinki z borówkami
Masło rozpuszczamy w rondelku i zostawiamy do lekkiego ostygnięcia. W tym czasie do miski wsypujemy cukier i cukier waniliowy. Wbijamy jajka i całość dokładnie miksujemy, aż składniki ładnie się połączą. Po chwili wlewamy rozpuszczone masło i dokładnie miksujemy.
Następnie do miski przesiewamy mąkę z proszkiem do pieczenia, sodą i kakao. Miksujemy powoli wlewając mleko. Ciasto miksujemy jeszcze przez 1 minutę.Gotowe przekładamy do foremek na babeczki, do 2/3 wysokości. Na wierzch wykładamy borówki.
Tak przygotowane muffinki wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 180 C na 20 minut. Po tym czasie wyłączamy piekarnik i zostawiamy w nim babeczki jeszcze na 5 minut.
Przed podaniem możemy posypać cukrem pudrem.
Następnie do miski przesiewamy mąkę z proszkiem do pieczenia, sodą i kakao. Miksujemy powoli wlewając mleko. Ciasto miksujemy jeszcze przez 1 minutę.Gotowe przekładamy do foremek na babeczki, do 2/3 wysokości. Na wierzch wykładamy borówki.
Tak przygotowane muffinki wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 180 C na 20 minut. Po tym czasie wyłączamy piekarnik i zostawiamy w nim babeczki jeszcze na 5 minut.
Przed podaniem możemy posypać cukrem pudrem.