Kuchnia MagdaLeny

Kuchnia MagdaLeny

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 179]

Knedle bananowe

  • 2
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 4
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Knedelki bananowe z sera białego z dodatkiem kaszy manny, polane sosem truskawkowym - danie dla wielbicieli obiadów na słodko.

Knedle bananowe

Składniki:

Knedle bananowe

knedle

sos

  • 400 g truskawek mrożonych
  • 1 łyżka cukru pudru

Sposób przygotowania:

Knedle bananowe

Knedle

Knedle bananowe
Knedle bananowe zaraz po wyciągnięciu z wody

Ser biały z jajkami i bananem pokrojonym w plasterki zmiksować blenderem na gładką masę. Dodawać porcjami mąkę pszenną zmieszaną z mąką ziemniaczaną i kaszą manną. Wymieszać łyżką. Z powstałej masy formować małe knedelki, obtoczyć je w mące i wrzucić do garnka z gotującą się wodą. Od momentu wypłynięcia gotować ok. 5 min.

Sos

Knedle bananowe
Knedle bananowe zaraz po zrobieniu z sosem truskawkowym

Truskawki zasypać cukrem pudrem i podgrzewać w garnku na małym ogniu, co jakiś czas mieszając. Gdy truskawki zmiękną zmiksować je blenderem na gładki sos.
Knedle podawać polane sosem truskawkowym.