lenian

lenian

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 156]

Mule z grzankami

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Idealne na romantyczną kolację

Mule z grzankami

Składniki:

Mule z grzankami

 

  • 500 g muli w skorupkach
  • 1 cebula
  • 3 ząbki czosnku
  • 2łyżki masła
  • szklanka białego wytrawnego wina
  • sól, pieprz, imbir

Sposób przygotowania:

Mule z grzankami
Mule opłukać pod bieżącą wodą. Czosnek i cebule drobno posiekać. W średnim garnku rozpuścić masło, dodać czosnek, cebulę i podsmażyć do zeszklenia. Dodać mule, zalać wszystko winem i dusić pod przykryciem na średnim ogniu 5 minut. Następnie odkryć garnek i przemieszać wszystko gotując jeszcze 5 minut aż sos zgęstnieje. Wyłożyć na talerz i polać wytworzonym sosem. Podawać z grzankami przybranymi majonezem