Sposób przygotowania:
Murzynek z masą ajerkoniakową.
Margarynę Palmę wraz z cukrem,wodą,kakao dać do rondla i rozpuścić,mieszając na wolnym ogniu.Potem po zdjęciu rondla z palnika dodać do reszty mąkę i proszek do pieczenia i utrzeć, dodać żółtka,a na koniec ubitą pianę z białek.Wymieszać.Natrzeć okrągłą formę czy tortownicę tłuszczem roślinnym,wlać ciasto.Piec w 45 min. w piekarniku nagrzanym do 190 st.C.Potem sporządzić krem ajerkoniakowy wg.przepisu na odwrocie opakowania,jeśli jest on w proszku,można też zamiast tego dać 1/4 szklanki płynnego ajerkoniaku,miksując go z mlekiem i margaryną.Schłodzić.Ciasto po upieczeniu ostudzić i przekroić na dwa blaty,przekładać schłodzonym kremem i pokroić w trójkąciki.Podawać na talerzykach deserowych.