Sposób przygotowania:
Mus brzoskwiniowy
Brzoskwinie dokładnie umyj i osusz, pokrój na połówki i usuń pestki. Z jednej połówki odetnij 8 cienkich plasterków, skrop łyżką soku z cytryny, przykryj i pozostaw do dekoracji.[Jeśli używasz brzoskwiń z puszki skrój po prostu z połówki dekorację a resztę dodaj do rondla] Do rondla wlej 150 ml wody, dodaj pozostały sok cytrynowy i cukier, mieszaj, aż się rozpuści. Dodaj połówki brzoskwiń, gotuj na małym ogniu przez 5 minut. Wyjmij owoce łyżką cedzakową i odstaw do przestygnięcia. Następnie, zdejmij z nich skórkę, a miąższ zmiksuj na gładką masę.Dodaj syrop w których były podgotowywane.Wymieszaj i włóż na 20 minut do lodówki. Kremówkę ubij i ostrożnie wymieszaj ze schłodzonym przecierem owocowym i cukrem pudrem tak by nie opadła. Przełóż do czterech wysokich kieliszków i udekoruj odłożonymi plasterkami brzoskwiń. Podawaj od razu.