Di bloguje

Di bloguje

Złoty Ekspert
[Przepisów: 920]

Mus brzoskwiniowy

  • 2
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 4
         
ocena: 5/5 głosów: 6

Pyszny mus, który może stanowić samodzielny deser oraz idealnie nadawać się do przełożenia ciast czy naleśników.

Mus brzoskwiniowy

Składniki:

Mus brzoskwiniowy

brzoskwinie

  • 200-250g brzoskwiń (obranych, bez pestek)
  • 1 galaretka brzoskwiniowa
  • 1 łyżeczka cukru

Sposób przygotowania:

Mus brzoskwiniowy
Galaretkę rozmieszać w szklane (250 ml) gorącej wody. Umyte, obrane i pozbawione pestek brzoskwinie przekroić kawałki i rozdrobnić blenderem (dodać cukier). Całość połączyć z galaretką.

Mus przelać do pucharków lub słoiczka i wstawić do lodówki. (Efekt skosu w szklankach - mus najpierw trzeba schłodzić w lodówce, aby lekko stężał.

Szklanki wstawić do większego naczynie i oprzeć o jego brzeg. Napełnić musem.)

Tagi:

beza bezy