Sposób przygotowania:
Rolada biszkoptowa z musem brzoskwiniowym
Mus: Brzoskwinie pokroić i razem z syropem włożyć do garnka. Wlać pół szklanki wody, zagotować. Wsypać galaretkę w proszku, wymieszać, zmiksować, odłożyć do stężenia. Ciasto: Żółtka oddzielić od białek. Mąkę wymieszać z proszkiem do pieczenia, przesiać. Białka ze szczyptą soli ubić na sztywną pianę dodając stopniowo po 1 łyżce cukru i cukier waniliowy. Nie przerywając ubijania dodawać po 1 żółtku. Pod koniec wsypać mąkę dodać olej i delikatnie wymieszać. Ciasto przelać do wyłożonej papierem do pieczenia blaszki o wymiarach 27/38 cm i włożyć do nagrzanego piekarnika. Piec w temp 180 stopni około 10-12 minut; Upieczone, zimne ciasto skropić ponczem. Wyłożyć tężejący mus, brzegiem z dłuższej strony ułożyć maliny i ciasto zwinąć w roladę. Odłożyć do lodówki do stężenia. Następnie oprószyć cukrem pudrem i ozdobić.