slodkokwasnakuchnia1

slodkokwasnakuchnia1

Złoty Ekspert
[Przepisów: 811]

Mus brzoskwiniowy z miodem

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 3
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Zapraszam na pyszny mus brzoskwiniowy słodzony miodem. Mus brzoskwiniowy z miodem jest bardzo aromatyczny i delikatny w smaku. Będzie pysznym dodatkiem do jogurtu lub deserów zimą.

Mus brzoskwiniowy z miodem

Składniki:

Mus brzoskwiniowy z miodem

 

Sposób przygotowania:

Mus brzoskwiniowy z miodem
Brzoskwinie myjemy a następnie przelewamy gorącą wodą. Każdą brzoskwinię obieramy ze skórki i ścieramy na tarce jarzynowej a pestkę wyrzucamy. Do startych brzoskwiń dodajemy sok z cytryny i blendujemy. Przelewamy mus do garnka, dodajemy miód i gotujemy na małym ogniu przez ok. 20 minut. Mieszamy od czasu do czasu. Gorący mus przelewamy do wyparzonych słoiczków, zakręcamy i pasteryzujemy przez 20 minut.

Z podanych składników wychodzą 4 słoiki po 180 ml.