Sposób przygotowania:
Torcik z musem brzoskwiniowym
Biszkopt: Białka ubić na sztywną pianę z cukrem dodać żółtka i dalej ubijać następnie zmniejszyć obroty i dodać mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia. Tortownicę wyłożyć papierem do pieczenia i wylać ciasto . Piec ok 20 minut w temp 180 stopni.Masa: Zimną śmietankę krótko ubić na sztywno dodać zimny jogurt grecki i cukier puder do smaku. Żelatynę rozpuścić w 4 łyżkach wrzątku i wlać do masy dokładnie zmiksować. Z biszkoptu usunąć papier do pieczenia włożyć go z powrotem do tortownicy , wylać masę i wstawić do lodówki. Mus: Brzoskwinie zmiksować, przelać do garnka i nastawić na ogień dodać galaretki i mieszać aż się rozpuszczą. Odstawić do ostygnięcia.Gdy mus ostygnie a masa się zastygła wylać mus na masę i wstawić do lodówki najlepiej na całą noc. Na następnie dzień nożem ponacinać brzeg tortownicy i usunąć blaszkę.