Sposób przygotowania:
Mus czekoladowo-pomarańczowy
Masło, cukier i śmietankę dodać do rondla i mieszać masę, pilnując by się nie przypaliła. Zestawić naczynie na bok i postawić kolejne, by rozpuścić czekoladę z małą ilością mleka lub najlepiej śmietanki, również mieszając cały czas, nie dopuszczając do wykipienia masy.
Pomarańcze opłukać, obrać ze skór i błonek , po czym wyjąć łyżeczką cały miąższ i dodać do masy czekoladowej i wymieszać ze śmietankową z cukrem i masłem. Przełożyć masę do szklanej salaterki lub pucharków i wstawić do lodówki na prawie godzinę.
Po wyjęciu wyjąć naczynie z musem i podawać z rurkami waflowymi pustymi, układając je w płotek.
Pomarańcze opłukać, obrać ze skór i błonek , po czym wyjąć łyżeczką cały miąższ i dodać do masy czekoladowej i wymieszać ze śmietankową z cukrem i masłem. Przełożyć masę do szklanej salaterki lub pucharków i wstawić do lodówki na prawie godzinę.
Po wyjęciu wyjąć naczynie z musem i podawać z rurkami waflowymi pustymi, układając je w płotek.
Blendi