misia13

misia13

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 795]

Mus czekoladowy

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 3

Na wolnym ogniu rozpuść z kawą. Dodaj żółtka, wymieszaj ....

Mus czekoladowy

Składniki:

Mus czekoladowy

 

  • 170g gorzkiej czekolady
  • 3 łyżki mocnej kawy
  • 2 jajka, żółtka oddzielnie, białka ubite na sztywną pianę
  • 1/2 gęstej śmietany
  • 1 łyżka likieru pomarańczowego
  • kilka kropli esencji waniliowej

 

Sposób przygotowania:

Mus czekoladowy
Na wolnym ogniu rozpuść z kawą. Dodaj żółtka, wymieszaj i gotuj przez 2 minuty. Zdejmij z ognia, ostudź, dodaj białka, śmietanę, wanilię i likier. Wstaw do lodówki w udekorowanych wg własnego pomysłu pucharkach.