agusia2361

agusia2361

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 506]

Mus czekoladowy

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 1

Pyszny mus czekoladowy. Może być używany jako dodatek do deserów.

Mus czekoladowy

Składniki:

Mus czekoladowy

 

  • 20 dag czekolady
  • 50 ml mleka
  • 5-6 białek
  • 5 dag cukru pudru
  • ½ dag żelatyny
  • 2 dag rodzynków
  • 2 dag posiekanych orzechów

Sposób przygotowania:

Mus czekoladowy
Czekoladę rozpuścić w ciepłym mleku. Białka ubijamy na sztywną pianę dodając cukier puder i czekoladę. Żelatynę rozpuścić w małej ilości ciepłej wody i powoli dodać do masy. Następnie nałożyć do miseczek , posypać orzechami i rodzynkami.

Tagi:

czekolada