Sposób przygotowania:
Mus czekoladowy
Czekoladę rozdrabniamy (zostawiamy jedną kostkę do dekoracji),
roztapiamy w garnuszku na parze lub w mikrofali.
Śmietankę ubijamy na sztywno z dodatkiem 2 łyżeczek cukru.
Żółtka ubieramy z 2 łyżeczkami cukru.
Do żółtek dodajemy po łyżce roztopionej czekolady, cały czas mieszając, na koniec dodajemy ubitą śmietanę (zostawiamy 4 łyżki ido dekoracji).
Tak przygotowany mus wlewamy do 4 małych szklaneczek, na górę dodajemy po łyżce bitej śmietany, posypujemy migdałami i wiórkami czekolady.
SMACZNEGO!!!!
roztapiamy w garnuszku na parze lub w mikrofali.
Śmietankę ubijamy na sztywno z dodatkiem 2 łyżeczek cukru.
Żółtka ubieramy z 2 łyżeczkami cukru.
Do żółtek dodajemy po łyżce roztopionej czekolady, cały czas mieszając, na koniec dodajemy ubitą śmietanę (zostawiamy 4 łyżki ido dekoracji).
Tak przygotowany mus wlewamy do 4 małych szklaneczek, na górę dodajemy po łyżce bitej śmietany, posypujemy migdałami i wiórkami czekolady.
SMACZNEGO!!!!
msewka