wedith1

wedith1

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 300]

Mus czekoladowy

  • 1
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 10

Pyszny i smaczny deserek :)

Mus czekoladowy

Składniki:

Mus czekoladowy

 

  • tabliczka gorzkiej czekolady
  • 250ml śmietanki 30%
  • 2 żółtka
  • 4 łyżeczki cukru
  • 4 łyżeczki płatków migdałowych

Sposób przygotowania:

Mus czekoladowy
Czekoladę rozdrabniamy (zostawiamy jedną kostkę do dekoracji),
roztapiamy w garnuszku na parze lub w mikrofali.

Śmietankę ubijamy na sztywno z dodatkiem 2 łyżeczek cukru.

Żółtka ubieramy z 2 łyżeczkami cukru.

Do żółtek dodajemy po łyżce roztopionej czekolady, cały czas mieszając, na koniec dodajemy ubitą śmietanę (zostawiamy 4 łyżki ido dekoracji).



Tak przygotowany mus wlewamy do 4 małych szklaneczek, na górę dodajemy po łyżce bitej śmietany, posypujemy migdałami i wiórkami czekolady.



SMACZNEGO!!!!

Tagi:

czekolada