Sposób przygotowania:
Mus czekoladowy z truskawkami
Czekoladę stopić na parze i przestudzić. Śmietankę ubić na sztywno, pod koniec dodając cukier puder. Stale ubijając, dodawać po łyżce serka mascarpone.
Następnie powoli dodawać przestudzoną, stopioną czekoladę oraz kakao. Krótko zmiksować.
Mus nałożyć do miseczek, udekorować świeżymi truskawkami. Schłodzić. Podawać mocno schłodzony.
Następnie powoli dodawać przestudzoną, stopioną czekoladę oraz kakao. Krótko zmiksować.
Mus nałożyć do miseczek, udekorować świeżymi truskawkami. Schłodzić. Podawać mocno schłodzony.
Dinah
czekoladka_m
Czyli przełożyć do garnuszka i ustawić na drugim garnku, w którym gotuje się gorąca woda tak, by po środku była wolna przestrzeń i wytwarzała się para:)