Sposób przygotowania:
Mus czekoladowy z truskawkami
Mus truskawkowy: Żelatynę przełożyć do miseczki i dodać wodę i zostawić do napęcznienia. Następnie rozpuścić ją w rondelku ( powoli). Truskawki przełożyć do blendera i dodać cukier puder. Zmiksować. Następnie dodać rozpuszczoną żelatynę i dokładnie wymieszać. Przygotowany mus przelać do 4 pucharków. Odstawić do lodówki na około 30-45 minut. Mus czekoladowy: Czekolady rozpuścić w kąpieli wodnej ( razem). Odstawić do ostygnięcia. Żóltka ubić w misce. W drugiej misce ubić śmietanę na sztywno. Do ubitej śmietany dodać jajka i wymieszać mikserem na niskich obrotach. Następnie dodać rozpuszczoną czekoladę i ponownie ubić. Przełożyć na pucharków ( położyć na mus truskawkowy). Odstawić do lodówki na 1 godzinę. Przed podaniem udekorować truskawka i czekoladowym paluszkiem. Smacznego!
julcia12437
monikaT83
julcia12437
Czasem trzeba poczekać, aby się później delektować i kosztować :)
monikaT83
julcia12437
2milutka