eli_555

eli_555

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1833]

Mus Eli z dyni gotowanej na parze

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 4

Gęsty mus z dyni gotowanej na parze. Ugotowaną dynię pogniotłam tłuczkiem do ziemniaków.Taka dynia nadaje się do kopytek,klusek czy ciast.

Mus Eli z dyni gotowanej na parze Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Mus Eli z dyni gotowanej na parze

 

Sposób przygotowania:

Mus Eli z dyni gotowanej na parze
Dynię umyć i osuszyć papierowym ręcznikiem. Umytą dynię rozkroić na połowę. Z dyni wybrać nasiona. Dynię pokroić na mniejsze kawałki i usunąć skórę. Miąższ dyni pokroić w dużą kostkę. Przełożyć dynię do parowara. Jeżeli ktoś nie ma parowara to może włożyć dynię do garnka z wkładką do gotowania na parze. Gotować dynię aż będzie miękka. Ostudzoną dynię pognieść tłuczkiem do ziemniaków.Taka dynia jest świetna jako dodatek do kopytek,klusek czy ciast. Smacznego!
Mus Eli z dyni gotowanej na parze
Dynię umyć,osuszyć papierowym ręcznikiem,rozkroić na połowę i usunąć pestki
Mus Eli z dyni gotowanej na parze
Dynię pokroić na mniejsze kawałki i usunąć skórę.
Mus Eli z dyni gotowanej na parze
Miąższ dyni pokroić w dużą kostkę i włożyć do parowara.
Mus Eli z dyni gotowanej na parze
Gotować dynię aż będzie miękka i ostudzić.

Tagi:

dynia