eli_555

eli_555

Złoty Ekspert
[Przepisów: 1331]

Mus z dyni gotowanej Eli

  • 1
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 5

Pasteryzowany mus z dyni gotowanej. Poza sezonem jak znalazł do przygotowania zup,sosów i smacznych deserów.

Mus z dyni gotowanej Eli Więcej zdjęć (4)

Składniki:

Mus z dyni gotowanej Eli

 

  • dynia -nie podaję ilości ponieważ są różne wielkości dyni

Sposób przygotowania:

Mus z dyni gotowanej Eli
Dynię dokładnie umyć i osuszyć papierowym ręcznikiem. Rozkroić dynię i wyjąć pestki ( pestki obrać i wysuszyć ). Dynię pokroić na mniejsze kawałki i odkroić skórkę. Miąższ dyni pokroić w kostkę. Pokrojoną dynię przełożyć do garnka. Wlać tyle wody żeby zakrywała dynię do 1/3 wysokości i gotować aż będzie miękka. Ugotowaną dynię ostudzić i dokładnie zmiksować. Zmiksowaną dynię przełożyć do słoików,zamknąć zakrętkami i pasteryzować 35 minut. Na drugi dzień jeszcze raz pasteryzować przez 35 minut. Ostudzone słoiki z dynią wynieść w chłodne miejsce. Smacznego!
Mus z dyni gotowanej Eli
Dynię dokładnie umyć,osuszyć papierowym ręcznikiem i pokroić.
Mus z dyni gotowanej Eli
Miąższ dyni pokroić w paski i następnie w kostkę.
Mus z dyni gotowanej Eli
Ugotowaną dynię ostudzić i dokładnie zmiksować.

Tagi:

dynia