eli_555

eli_555

Złoty Ekspert
[Przepisów: 1331]

Mus z dyni pieczonej Eli

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 5

Pasteryzowany mus z pieczonej dyni Bez dodatku cukru i soli. Poza sezonem można można go wykorzystać do przygotowania zup,sosów czy deserów.

Mus z dyni pieczonej Eli Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Mus z dyni pieczonej Eli

 

  • dynia - nie podaję ilości ponieważ są różne wielkości dyni

Sposób przygotowania:

Mus z dyni pieczonej Eli
Dynię dokładnie umyć i osuszyć papierowym ręcznikiem. Dynię rozkroić i wyjąć pestki ( pestki obrać i ususzyć ). Pokroić dynię na paski około 5-6 centymetrów i ułożyć na blasze. Blachę z dynią włożyć do piekarnika nagrzanego do 180 stopni Celsjusza. Dynię piec około 60 minut, Wyjąć blachę z dynią z piekarnika i ostudzić. Ostudzoną dynie pozbawić skórki i dokładnie zmiksować. Mus z dyni przełożyć do słoików,zamknąć zakrętkami i pasteryzować 35 minut. Na drugi dzień słoiki pasteryzować jeszcze raz 35 minut. Po ostudzeniu słoiki z musem przechowywać w chłodnym miejscu. Smacznego!
Mus z dyni pieczonej Eli
Dynię dokładnie umyć,osuszyć papierowym ręcznikiem i rozkroić.
Mus z dyni pieczonej Eli
Pokroić dynię na paski około 5-6 centymetrów i ułożyć na blasze.
Mus z dyni pieczonej Eli
Blachę z dynią włożyć do piekarnika nagrzanego do 180 stopni Celsjusza. Dynię piec około 60 minut.
Mus z dyni pieczonej Eli
Mus z dyni przełożyć do słoików,zamknąć zakrętkami i pasteryzować 35 minut. Na drugi dzień słoiki pasteryzować jeszcze raz 35 minut.

Tagi:

dynia