Sposób przygotowania:
Mus gruszkowy dla malucha.
Gruszki obrać , usunąć gniazda nasienne i pokroić na kawałeczki. Skropić sokiem z cytryny i gotować na małym ogniu.Gdy puszczą sok i zaczną się rozgotowywać zmiksować blenderem. Gotować na małym ogniu ok.15-20 minut.Przelać gorący do słoików i szczelnie zakręcić.Stawiać do góry dnem do wystudzenia. Mus jest słodki pomimo, że bez dodatku cukru.W sam raz dla małych dzieci zamiast kupnych deserków.Ja przygotowałam ten dla mojego 6-miesięcznego chrześniaka.
gdziesens
msewka
Po pierwsze gruszka nie jest surowa a po drugie słoiczki mogą stać nawet całą zimę.Teraz jest mnóstwo owoców a później taki zapasik się przydaje.
Przygotowując ten mus Krystiankowi czytałam wcześniej od jakiego wieku można podawać gruszkę i jest to 7 miesięcy.Poza tym dziecko zje takiego deserku na początek kilka łyżeczek a nie cały słoik.
msewka
Sprawdziłam i gruszki Gerbera są zalecane po 4tym miesiącu i także są bez cukru.Polecam poczytaj!