Sposób przygotowania:
Mus jabłkowy z cynamonem
Jabłka obieramy i kroimy na mniejsze kawałki. Ucieramy w malakserze i skrapiamy sokiem z cytryny.Przekładamy do głębokiej patelni. Podlewamy wodą i od razu posypujemy cukrem i cynamonem. Całość mieszamy i gotujemy na małym ogniu około 20 minut, aż woda odparuje. Jeśli zbyt szybko odparuje Wam woda, to dodajcie jej nieco więcej i wydłużcie czas gotowania.
Od razu przekładamy do słoiczków i szczelnie zakręcamy.
Pasteryzujemy 10 minut.
Tak przygotowany mus jabłkowy można też od razu wykorzystać do szarlotki lub jabłecznika.
Od razu przekładamy do słoiczków i szczelnie zakręcamy.
Pasteryzujemy 10 minut.
Tak przygotowany mus jabłkowy można też od razu wykorzystać do szarlotki lub jabłecznika.
SylaUla