Sposób przygotowania:
Jabłkowy mus z dodatkiem cynamonu
Jabłka umyć, obrać ze skóry, wydrążyć gniazda nasienne i pokroić na małe kawałki.
Do garnka średniej wielkości wlać wodę tak aby dno garnka było zakryte.
Włożyć obrane i pokrojone na kawałki jabłka i dusić na małym ogniu co jakiś czas mieszając aż jabłka się rozgotują i zrobi się mus.
Następnie pod koniec duszenia dodać szklankę cukru i cynamon.
Przemieszać.
Jeszcze chwile podusić.
Gorący mus wkładać do wyparzonych słoików.
Dokładnie zakręć, obróć do góry dnem.
Gotowy mus nadaje sie na szarlotki, jabłeczniki, naleśniki, a także do różnego rodzaju deserów.
Do garnka średniej wielkości wlać wodę tak aby dno garnka było zakryte.
Włożyć obrane i pokrojone na kawałki jabłka i dusić na małym ogniu co jakiś czas mieszając aż jabłka się rozgotują i zrobi się mus.
Następnie pod koniec duszenia dodać szklankę cukru i cynamon.
Przemieszać.
Jeszcze chwile podusić.
Gorący mus wkładać do wyparzonych słoików.
Dokładnie zakręć, obróć do góry dnem.
Gotowy mus nadaje sie na szarlotki, jabłeczniki, naleśniki, a także do różnego rodzaju deserów.
gusia1000
BozenaMatuszczyk
Dziękuję;)