Sposób przygotowania:
Buraczki na zimę według Heni
Buraczki dokładnie myjemy obcinamy końcówki i gotujemy.
Ugotowane buraczki obieramy ze skórki, a następnie ścieramy na tarce na dużych oczkach.
Dodajemy cukier oraz kwasek cytrynowy.
Całość dokładnie mieszamy.
Buraczki ciasno nakładamy do wyparzonych, czystych słoiczków.
Pasteryzujemy 10 - 15 minut od chwili zagotowania.
Podajemy do obiadu do grillowanych potraw itp.
Ugotowane buraczki obieramy ze skórki, a następnie ścieramy na tarce na dużych oczkach.
Dodajemy cukier oraz kwasek cytrynowy.
Całość dokładnie mieszamy.
Buraczki ciasno nakładamy do wyparzonych, czystych słoiczków.
Pasteryzujemy 10 - 15 minut od chwili zagotowania.
Podajemy do obiadu do grillowanych potraw itp.
gusia1000