BozenaMatuszczyk

BozenaMatuszczyk

Złoty Ekspert
[Przepisów: 1160]

Buraczki na zimę według Heni

  • 1
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 3/5 głosów: 3

Pyszne buraczki o łagodnym słodko - kwaśnym smaku. Buraczki na zimę. Smakowite do obiadu, grillowanych potraw itp.

Buraczki na zimę według Heni

Składniki:

Buraczki na zimę według Heni

 

  • buraki 2 kg,
  • cukier i kwasek cytrynowy według uznania,
  • trzeba próbować smak według siebie,

Sposób przygotowania:

Buraczki na zimę według Heni
Buraczki dokładnie myjemy obcinamy końcówki i gotujemy.

Ugotowane buraczki obieramy ze skórki, a następnie ścieramy na tarce na dużych oczkach.

Dodajemy cukier oraz kwasek cytrynowy.

Całość dokładnie mieszamy.

Buraczki ciasno nakładamy do wyparzonych, czystych słoiczków.

Pasteryzujemy 10 - 15 minut od chwili zagotowania.

Podajemy do obiadu do grillowanych potraw itp.