Sposób przygotowania:
Mus jabłkowy z sokiem cytrynowym
Jabłka obieramy ze skórek i z każdego usuwamy gniazda nasienne. Kroimy na mniejsze części. Do garnka wlewamy pół szklanki wody, dodajemy obrane i pokrojone jabłka, skrapiamy obficie sokiem z cytryny. Wsypujemy cukier i dokładnie mieszamy.
Gotujemy na wolnym ogniu ok. 20-25 minut. aż jabłka zaczną się rozgotowywać. Następnie możemy rozdrobnić je blenderem lub jeśli lubimy mogą zostać kawałki jabłek. Słoki wyparzamy.
Wkładamy do nich przygotowany mus jabłkowy i zakręcamy.
Słoiki gotujemy jeszcze w wodzie ok. 15 minut.
Gotujemy na wolnym ogniu ok. 20-25 minut. aż jabłka zaczną się rozgotowywać. Następnie możemy rozdrobnić je blenderem lub jeśli lubimy mogą zostać kawałki jabłek. Słoki wyparzamy.
Wkładamy do nich przygotowany mus jabłkowy i zakręcamy.
Słoiki gotujemy jeszcze w wodzie ok. 15 minut.