MP3-ka

MP3-ka

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 266]

Książka Kucharska: Przetwory na koniec lata

Mus jabłkowy

  • 1
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 3

Mus jabłkowy z dodatkiem śliwek i nektarynek

Mus jabłkowy

Składniki:

Mus jabłkowy

 

Sposób przygotowania:

Mus jabłkowy
Jabłka i nektarynki obieramy. Wszystkie owoce kroimy w drobną kostkę. Do garnka wlewamy wodę, dodajemy owoce i zasypujemy cukrem. Mieszamy od czasu do czasu. Gdy owoce zmiękną, miksujemy je na mus i chwilę gotujemy. Mus wlewamy do wcześniej wyparzonych słoiczków. Szczelnie zamykamy, i ustawiamy do góry nogami. Gdy słoiczki ostygną, wstawiamy w ciemne i chłodne miejsce. Z przepisu wychodzą 4 słoiczki o pojemności 200ml