jaNina

jaNina

Złoty Ekspert
[Przepisów: 1175]

Mus jagodowo-jabłkowy.

  • 4
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 5

To delikatny mus jagodowo-jabłkowy, który może być pysznym dodatkiem do wielu dań.

Mus jagodowo-jabłkowy. Więcej zdjęć (4)

Składniki:

Mus jagodowo-jabłkowy.

 

 

Sposób przygotowania:

Mus jagodowo-jabłkowy.
Umyte jabłka kroimy na ćwiartki, wyjmujemy gniazda nasienne i rozparowujemy w małej ilości wody. Przecieramy jabłka przez sito wprost do rondla, dodajemy umyte i przebrane jagody. Dodajemy cukier wg własnego uznania - mniej lub więcej. Ciagle mieszając trzymamy garnek na wolnym ogniu, aż mus trochę zgęstnieje.Jesli mus jest zbyt słodki dodajemy sok z cytryny.
Mus jagodowo-jabłkowy.
Do przygotowania musu możesz uzyć spadów jabłkowych.
Mus jagodowo-jabłkowy.
Jagody myjemy, przebieramy usuwając liście i niedojrzałe owoce.
Mus jagodowo-jabłkowy.
Po przetarciu jabłek do rondla dodajemy cukier i jagody.