michal1995

michal1995

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 112]

Mus mocno czekoladowy

  • 2
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 2

Mus jest idalny na zakończenie obiadu

Mus mocno czekoladowy Więcej zdjęć (4)

Składniki:

Mus mocno czekoladowy

 

  • Czekolada gorzka 70%-100gram
  • cukier puder-100gram
  • jajka-2szt

 

Sposób przygotowania:

Mus mocno czekoladowy
Czekoladę posiekać na mniejsze kawałki, do garnka wlać wodę położyć miskę i wrzucić czekoladę, rozpuścić. Oddzielić żółtka od białek. Żółtka wymieszać z czekoladą, a białka ubić na sztywną piane z cukrem. Następnie białka delikatnie wymieszać z czekoladą, przelewać do szklanek i wstawić do lodówki na 3 godziny aby wszystko stężało.
Mus mocno czekoladowy
Czekoladę dokładnie rozpuscić w kąpieli wodnej
Mus mocno czekoladowy
Białka ubić na sztywną piane pod koniec dodać cukier
Mus mocno czekoladowy
Do rozpuszczonej czekolady dodać żółtka a następnie ostrożnie białka