p.jola1

p.jola1

Złoty Ekspert
[Przepisów: 919]

Mus porzeczkowy na zimę

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Mus porzeczkowy na zimę bez pasteryzacji

Mus porzeczkowy na zimę Więcej zdjęć (3)

Składniki:

Mus porzeczkowy na zimę

 

  • 2 litry porzeczki świeże,
  • 2 szkl. cukier,
  • 1 op. cukier waniliowy,
  • 1 op żelfiks trzy do 1

 

Sposób przygotowania:

Mus porzeczkowy na zimę
Świeże porzeczki włożyć je do garnka i zmiksować za pomocą blendera, zagotować Dodać cukier waniliowy i zwykły cukier, dalej gotować na małym ogniu około 10 minut, pod koniec dodać żelfiks 3:1 i jeszcze chwilkę gotować, przelać do słoiczków, dokładnie zamknąć i odwrócić do góry dnem, nie wymagają pasteryzacji, są doskonałym dodatkiem do deserów poza sezonem.
Mus porzeczkowy na zimę
Etap 1
Mus porzeczkowy na zimę
Etap 2