Sposób przygotowania:
Kremowy mus z dyni
Do garnuszka wkładamy puree z dyni, pokrojona czekoladę i wlewamy 100 ml śmietanki.
Wstawiamy na mały gaz i podgrzewamy aż czekolada się rozpuści, ciągle mieszając.
Odstawiamy do przestudzenia. 150 ml śmietanki ubijamy z fixem na sztywno i dodajemy do przestudzonej masy, miksujemy.
Przekładamy masę dyniową do 4 pucharków.Pozostałą śmietanę ubijamy ze "śnieżką " na sztywno i układamy na musie dyniowym.
Posypujemy cynamonem. Przechowujemy w lodówce.
Wstawiamy na mały gaz i podgrzewamy aż czekolada się rozpuści, ciągle mieszając.
Odstawiamy do przestudzenia. 150 ml śmietanki ubijamy z fixem na sztywno i dodajemy do przestudzonej masy, miksujemy.
Przekładamy masę dyniową do 4 pucharków.Pozostałą śmietanę ubijamy ze "śnieżką " na sztywno i układamy na musie dyniowym.
Posypujemy cynamonem. Przechowujemy w lodówce.