novita26

novita26

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 179]

mus waniliowy

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

wszystkie składniki mieszamy

mus waniliowy

Składniki:

mus waniliowy

 

Sposób przygotowania:

mus waniliowy
Oddziel żółtka od białek.Żółtka utrzyj z cukrem pudrem i cukrem waniliowym.1/3szklanki śmietay zagotować na małym ogniu, wlwwać dożółtek, ubijając,aż masa zgęstnieje.Żelatyne rozpuścić w 5 łyżkac gorącej wody,resztę śmietany ubić z resztą śmietany-dodać żelatynę i esencję waniliową,Połączyć z ostudzoną masąz żółtek.Pomarańcz przekroić na pół, z jednej części wycisnąć sok.Białka ubić na pianę i dodaćsok i mase śmietankow-żółtkowa.Przełożyć do pucharkówi wstawić na 1godzine do lodówki. SMACZNEGO

Tagi:

jajko jajka