LuKaSz4761

LuKaSz4761

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 344]

Mus z białej czekolady z marakują

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 2

deser na codzienny obiad i nie tylko

Mus z białej czekolady z marakują

Składniki:

Mus z białej czekolady z marakują

 

Sposób przygotowania:

Mus z białej czekolady z marakują
śmietanę ubijamy a żółtka ucieramy z cukrem i dodajemy łyżeczkę cynamonu do masy jajecznej posypujemy pokruszoną białą czekoladę i na przemian musimy pilnować by masa nie zastygła . potem przelewamy do pucharków ,Marakuję kroimy na pół wyciągamy miąższ i na sam koniec polewamy nasz mus na całości pucharków ,możemy do 1 h pozostawić w lodówce jak się najemy po tym czasie zacznie się psuć smak dlatego polecam zjeść od razu

Tagi:

czekolada