marietta

marietta

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 2157]

Mus z białej czekolady z sosem owocowym.

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 2

Czekoladę rozpuścić w kąpieli wodnej,a śmietanę z esencją waniliową ubić,dodając płynnej czekolady.Ubić i schłodzić.Owoce zmiksować na sos.

Mus z białej czekolady z sosem owocowym.

Składniki:

Mus z białej czekolady z sosem owocowym.

 

  • 300 ml.śmietany 36%,
  • 120 g.białej czekolady,
  • 1 łyżeczka esencji waniliowej,
  • 300 g.owoców świeżych lub mrożonych,
  • 100 g.cukru pudru.

Sposób przygotowania:

Mus z białej czekolady z sosem owocowym.
Czekoladę rozpuścić w kąpieli wodnej tj.w misce ustawionej na garnku z gotującą się wodą.Śmietanę ubić wraz z esencją waniliową w mikserze.Pod koniec ubijania dodawać porcjami rozpuszczoną czekoladę i jeszcze chwilę wszystko ubijać.Mus prze- -łożyć do niewielkich naczynek i schłodzić w lodówce z ok.40 min. Owoce zmiksować,dodając cukru pudru do smaku.Deser podawać w tych samych naczynkach lub na talerzykach deserowych z dodat- -kiem sosu owocowego.

Tagi:

czekolada